Skillet

22. listopadu 2009 v 23:05 | Rodney-citrón |  music-vše

Skillet

http://images.fanpop.com/images/image_uploads/Skillet-Wallpaper--skillet-631138_1024_768.jpg

Skillet je křesťanská rocková kapela, která vznikla roku 1996 v Tennessee (USA). Hrají různé žánry - nejen rock, alternativní rock, jejich muzika sklouzává k industrial rocku, nu metalu a v posledním albu se přibližuje i gothik metalu.

Kapela od svého vzniku nahrála 7 desek, 1 DVD a mnoho z jejich písní se hrálo i rádiích.
Jejich muzika je energická s aktuálními, trefnými texty. Hlas zpěváka Johna Coopera je pro kapelu typický nejen naléhavostí, živostí, ale i surovostí - zase hlavně u poslední desky Comatose.
První dvě alba nahráli pouze tři (John Cooper - zpěv, basa, Trey McClurkin - bicí, Ken Steorts - kytara), z nichž v nynější sestavě zůstal akorát John Cooper. Nyní má kapela čtyři členy.

Členové

Nynější členové

  • John Cooper - zpěv, basová kytara (členem od r.1996)
  • Korey Cooper - kytara, keyboard, druhé hlasy (členem od r.1999)
  • Jennifer Ledger - bicí (členem od r.2008)
  • Ben Kasica - kytara (členem od r.2001)

Bývalí členové

  • Ken Steorts - kytara (1996 - 1999)
  • Trey McClurkin - basová kytara (1996 - 2000)
  • Kevin Haaland - kytara (1999 - 2001)
  • Lori Peters - bicí (2000-2007)

Historie

Název Skillet

Název Skillet navrhnul zakládajícím členům jejich pastor. John Cooper předtím hrál v kapele Seraph a Ken Steorts v kapele Urgent Cry. Trey McClurkin se k nim přidal později. Jejich kapely se však rozpadly a oni se rozhodli založit spolu novou kapelu. A protože každý z nich pocházel z jiné kapely, vznikl ten nápad nazvat novou kapelu Skillet. "Skillet" znamená v češtině "pánvička". John Cooper přirovnal skupinu k omeletě, řekl: "Všechno jsme hodili dohromady, aniž bychom věděli, co z toho bude."

Vývoj kapely

  • 1996- založena kapela, členy byli Ken Steorts, John Cooper, Trey McClurkin; vydáno album Skillet; první turné;
  • 1998 - vydáno druhé album: Hey You, I Love Your Soul; kapela změnila svůj styl z tvrdšího rocku na jemnější, ve kterém figurovaly hlavně Johnovy klávesy; John Cooper se seznámil s Korey, po nějaké době se vzali a Korey se přidala ke kapele (oficiálně však nebyla členkou kapely až do nahrávání dalšího alba)
  • 1999 - nový člen: Kevin Haaland
  • 2000 - Ken Steorts opustil kapelu; vydáno 3. album: Invincible; i kvůli odchodu Kena Steortse je kompletně změněné, Skillet začali používat industriální zvuky a hudebně je mnoho kritik přirovnávalo k Marilyn Mansonovi nebo Nine Inch Nails; Trey McClurkin odešel z kapely, a tak přibyla nová členka: Lori Peters; vydáno album Ardent Worship - sbírka chval, z nichž pět bylo složeno přímo kapelou Skillet
  • 2001 - z kapely odešel Kevin Haaland, kytaru po něm převzal Ben Kasica; vydáno album Alien Youth; po zvukové stránce je toto album mnohem agresivnější a útočnější. Album ve velké míře odkazuje na původ světa, pohlíží na Ježíše jako na cizince, a to zejména v písních Alien Youth a Earth Invasion
  • 2002 - vzniklo DVD Alien Youth: "The Unplugged Invasion"
  • 2003 - vydáno album Collide, nominované na Grammy; třetí posun kapely z hudebního hlediska, z industriálních zvuků přes hard-rock ke kombinaci smyčcových nástrojů a elektrické kytary
  • 2006 - vydáno album Comatose; velice úspěšné album, které získalo nominaci na Grammy, cenu Dove Awards a další ocenění
  • 2007 - vydána speciální edice alba Comatose CD/DVD, z kapely odešla Lori Peters
  • 2008 - nová členka: Jen Ledger

Diskografie

Alba

  • 1996: Skillet
  • 1998: Hey You, I Love Your Soul'
  • 2000: Invincible
  • 2000: Ardent Worship
  • 2001: Alien Youth
  • 2003: Collide - nominace Best Rock Gospel Album Grammy
  • 2006: Comatose
  • 2009: Awake
Zdroj: Wikipedie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Klik!

Klik 100% (134)

Komentáře

1 Sammie Sammie | E-mail | Web | 24. listopadu 2009 v 19:03 | Reagovat

Moc dobrá skupinka :-) ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama